Federatia Educatiei Nationale (FEN) solicita ministrului Educatiei Mihail Hardau sa inceapa demersurile pentru acordarea unei prime de vacanta pentru personalul din invatamantul superior si preuniversitar. "Aceasta prima salariala vine sa rezolve int
Federatia Educatiei Nationale (FEN) solicita ministrului Educatiei Mihail Hardau sa inceapa demersurile pentru acordarea unei prime de vacanta pentru personalul din invatamantul superior si preuniversitar. "Aceasta prima salariala vine sa rezolve intr-un fel promisiunile membrilor Executivului, care, in perioada grevei, au declarat ca personalul din Invatamant va primi cea mai mare crestere salariala. Acest lucru s-a dovedit pana in acest moment a fi doar o minciuna. Avand in vedere ca majorarea salariala pe anul 2006 nu este cea promisa prin programul de guvernare, am cerut ministrului Hardau sa faca demersurile necesare pentru ca personalul din invatamantul superior si preuniversitar sa primeasca o prima de vacanta egala cu salariul brut din ultima luna integral lucrata", precizeaza presedintele FEN, Catalin Croitoru. Acesta sustine ca solicitarea poate fi pusa in practica, mai ales ca in timpul negocierilor purtate cu Guvernul, in noiembrie 2005, "insusi presedintele Traian Basescu a sugerat ca dupa 1 iunie a.c. - momentul evaluarii acordului - vor exista resurse financiare care sa poata fi alocate si pentru ameliorarea veniturilor celor ce lucreaza in Educatie". Totodata, liderii FEN au transmis conducerii Ministerului Educatiei si Cercetarii o scrisoare prin intermediul careia ii solicita ministrului Educatiei o intalnire de urgenta pentru a stabili detaliile tehnice de realizare a cererii cadrelor didactice.
In ceea ce priveste strangerea de semnaturi pentru redeschiderea conflictului de munca, FEN va prezenta saptamana viitoare hotararea finala, care are la baza deciziile venite din teritoriu.
Pe de alta parte, cadrele didactice din cadrul Federatiei Sindicatelor din Invatamant (FSI) "Spiru Haret" vor organiza, astazi, incepand cu ora 11.00, un pichet in fata Guvernului. Actiunea de protest va avea o durata de doua ore. "Scopul actiunii noastre este respectarea de catre Executiv a prevederilor din acordul semnat la 28 noiembrie 2005 si indeplinirea obligatiilor asumate prin acesta", spune presedintele executiv al FSI "Spiru Haret", Marius Nistor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.