Membrii Guvernului au fost informati, in sedinta de ieri, despre o serie de produse care urmeaza sa fie promovate de Eximbank pentru exportatorii romani, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale. Potrivit acestora, banca de stat va lansa o polita
Membrii Guvernului au fost informati, in sedinta de ieri, despre o serie de produse care urmeaza sa fie promovate de Eximbank pentru exportatorii romani, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale. Potrivit acestora, banca de stat va lansa o polita de asigurare a riscului valutar care va acoperi pierderile exportatorilor care incheie contracte cu plata la termen. Polita de asigurare a riscului de curs valutar va fi un instrument financiar pe termen mediu sau lung, aplicabil contractelor de export cu plata la termen. In cazul in care diferentele de curs dintre leu si dolar sau euro, intre momentul exportului si data incasarii contravalorii, sunt defavorabile exportatorului, pierderea va fi acoperita de banca. In cazul in care diferenta de curs este in favoarea exportatorului, suma rezultata va reveni bancii. "Noile produse bancare promovate de Eximbank sunt adresate exportatorilor romani si au drept scop sustinerea acestora in conditii similare cu concurentii lor din Uniunea Europeana", a declarat agentiei presedintele Eximbank, Carmen Radu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.