Dependenta statelor bogate fata de importurile de gaze naturale din Rusia si Orientul Mijlociu se va accentua datorita cresterii cererii pentru productia de electricitate. Pana in anul 2010 dependenta Europei fata de importurile provenind din state c
Dependenta statelor bogate fata de importurile de gaze naturale din Rusia si Orientul Mijlociu se va accentua datorita cresterii cererii pentru productia de electricitate. Pana in anul 2010 dependenta Europei fata de importurile provenind din state care nu fac parte din OCDE va creste de la 40% la 50%. America de Nord isi va majora importurile la aproximativ 10%, fata de aproape 0%, in prezent. Gazele naturale lichefiate vor reprezenta 30% din importurile totale ale statelor membre ale OCDE. Datorita cresterii cererii de gaze naturale compania rusa Gazprom va intampina dificultati in a asigura volumul necesar statelor vestice, daca nu va majora investitiile in sectorul de productie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.