Compania anglo-olandeza Unilever a anuntat, ieri, ca a incheiat un acord cu compania de consultanta si servicii Accenture pentru externalizarea activitatilor sale de resurse umane in 100 de tari, printre care si Romania, informeaza Reuters. Externali

Compania anglo-olandeza Unilever a anuntat, ieri, ca a incheiat un acord cu compania de consultanta si servicii Accenture pentru externalizarea activitatilor sale de resurse umane in 100 de tari, printre care si Romania, informeaza Reuters. Externalizarea serviciilor Unilever face parte din strategia companiei de a reduce cheltuielile anuale cu aproape 700 milioane de euro. Accenture va oferi servicii de resurse umane in peste 20 de limbi de circulatie pentru cei 206.000 de angajati ai Unilever, prin intermediul centrelor sale din Bucuresti, Bangalore, Manila, Dalian, Praga si Curitiba, pentru o perioada de sapte ani, cu incepere din luna iulie.
Potrivit acordului, compania britanica de consultanta va oferi o gama larga de servicii, de la recrutare la administrarea salariilor si pana la managementul performantei pentru reprezentantele Unilever.

Servicii mai ieftine

Cei aproximativ 3.300 de angajati ai Unilever care se ocupa in acest moment de activitatea de resurse umane a companiei vor face obiectul acestei transformari, in sensul ca aproape jumatate dintre acestia vor fi afectati de transferul serviciilor catre Accenture. Cu peste 129.000 de angajati in 48 de tari, Accenture ofera consultanta de management, servicii tehnologice si intermediere de servicii pentru alte companii. In ultimul an fiscal, compania a realizat venituri nete de 15,55 milioane de dolari.
In Romania, grupul Unilever este prezent prin intermediul subsidiarei Unilever South Central Europe, care are sediul central la Ploiesti.
Unilever SCE urmeaza sa isi centralizeze toate activitatile la Ploiesti, unde detine in prezent o fabrica de detergenti, prin transferul diviziilor de margarina de la Targu-Mures si baze pentru mancare de la Bucuresti in Ploiesti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.