Societatea Textila Oltul va primi, de la stat, titluri de despagubire la Fondul Proprietatea, pentru mai multe cladiri si terenuri preluate abuziv dupa 1948, evaluate la aproximativ 22 milioane de euro, transmite Mediafax. In 1999, avocatii firmei be
Societatea Textila Oltul va primi, de la stat, titluri de despagubire la Fondul Proprietatea, pentru mai multe cladiri si terenuri preluate abuziv dupa 1948, evaluate la aproximativ 22 milioane de euro, transmite Mediafax. In 1999, avocatii firmei belgiene Drapantex, actionar majoritar Textila Oltul, au solicitat titluri de despagubire in schimbul imobilelor preluate de stat inainte de privatizare. Avocatii societatii s-au adresat Curtii de Apel Bucuresti si au actionat in judecata Ministerul Finantelor Publice, in calitate de reprezentant al statului, solicitand despagubiri. Instanta a dat castig de cauza firmei, dar decizia a fost atacata prin recurs de catre reprezentantii ministerului. Curtea de Apel a obligat MFP sa despagubeasca firma Textila Oltul cu suma de 21,8 milioane euro, ca "masuri reparatorii in echivalent". Decizia a fost contestata de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor pe motiv ca Legea 10/2001 nu permite firmelor privatizate sau cu capital majoritar de stat sa beneficieze de masuri compensatorii pentru astfel de cazuri. ANRP asteapta ca instanta superioara Curtii de Apel Bucuresti sa judece cazul si sa respinga solicitarea firmei Textila Oltul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.