Absentele nemotivate ale deputatilor vor putea fi pedepsite cu retinerea indemnizatiei. Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a luat ieri in discutie modalitatile ce-i stau la dispozitie pentru restabilirea disciplinei printre deputatii ce nu-si in
Absentele nemotivate ale deputatilor vor putea fi pedepsite cu retinerea indemnizatiei. Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a luat ieri in discutie modalitatile ce-i stau la dispozitie pentru restabilirea disciplinei printre deputatii ce nu-si indeplinesc indatoririle de serviciu. Presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, a cerut colegilor sai din Birou adoptarea unor principii care sa duca la responsabilizarea alesilor. Olteanu a spus ca Secretariatul general al Camerei ar trebui sa identifice o solutie tehnica prin care sa fie monitorizata prezenta la lucru a parlamentarilor pe intreaga durata a sedintelor de plen. Pana acum, cvorumul era verificat la inceputul sedintei atunci cand deputatii vin in numar mare pentru ca, mai apoi, sa dispara unul cate unul. O alta problema discutata in conducerea Camerei, anume "votul la doua maini". Olteanu a spus ca singura solutie la dispozitie este ridicarea cartelelor lasate in aparatele de vot de catre chestori pentru ca nimeni sa nu mai poata vota pentru alt coleg. Impreuna cu liderii de grup, s-a convenit ca listele cu absenti sa fie facute publice astfel incat numele "chiulangiilor" sa poata fi aflate mai usor de catre opinia publica. In cazul absentilor motivat se va preciza cauza pentru care deputatul respectiv a lipsit. O decizie definitiva privind masurile impotriva indisciplinei parlamentare va fi luata luni, cu liderii fiecarui grup parlamentar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.