Cadrele medicale "prefera" sa aiba o reglementare proprie privind salarizarea. "Trebuie sa recunoastem ca dorim sa avem propria lege avand in vedere ca Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate este un fond special. Oricum, la ora actuala
Cadrele medicale "prefera" sa aiba o reglementare proprie privind salarizarea. "Trebuie sa recunoastem ca dorim sa avem propria lege avand in vedere ca Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate este un fond special. Oricum, la ora actuala, ar fi indicat ca Guvernul sa majoreze salariile bugetarilor din Sanatate si Invatamant, iar in situatia celorlalte categorii de bugetari, precum magistratii, sa mai bata pasul pe loc in ceea ce priveste salarizarea. In Sanatate trebuie o dinamica de crestere, si cu toate acestea tot nu vor ajunge salariile medicilor la nivelul celor ale magistratilor. Acum, aceasta este solutia: o lege separata pentru Sanatate. In ceea ce priveste Legea privind salarizarea bugetarilor va fi o decizie politica, dar si sindicatele trebuie consultate", ne-a declarat Marius Petcu, presedintele Federatiei "Sanitas". Surse autorizate din cadrul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant ne-au spus ca "in cursul saptamanii viitoare, Executivul ar urma sa stabileasca o strategie care va sta la baza politicii de majorare salariala pentru intreg sectorul bugetar, apoi in perioada 2007-2008 sa intre in vigoare legi speciale pentru fiecare sector bugetar. In prezent, sindicatele din Invatamant doresc o ierarhizare comuna, astfel incat nivelul salariilor cadrelor didactice sa ajunga la nivelul salariilor celorlalte categorii de bugetari".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.