Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor a dat, ieri, raport de respingere propunerii legislative privind reducerea TVA la alimentele de baza, initiata de presedintele PC Dan Voiculescu. Presedintele comisiei, deputatul PSD Mihai Tanasescu, a d
Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor a dat, ieri, raport de respingere propunerii legislative privind reducerea TVA la alimentele de baza, initiata de presedintele PC Dan Voiculescu. Presedintele comisiei, deputatul PSD Mihai Tanasescu, a declarat, citat de Mediafax, ca proiectul propus de Voiculescu va intra, in consecinta, cu raport de respingere in plenul Camerei. Tanasescu a precizat ca initiativa lui Voiculescu a primit raport negativ in urma votului majoritar negativ acordat de reprezentantii formatiunilor din arcul guvernamental. Scorul cu care proiectul respectiv a fost respins a fost de 12 "impotriva" (provenite de la deputatii PNL, PD, UDMR), 8 "pentru" (PSD si PC) si o abtinere. Tanasescu a precizat ca principalele argumente invocate de reprezentantii majoritatii parlamentare impotriva proiectului lui Voiculescu s-au referit la slaba capacitate administrativa pentru gestionarea cotelor diferentiate la TVA si la deficitul bugetar care ar fi creat de o eventuala reducere a TVA la alimentele de baza. In plus, deputatii formatiunilor de la putere au respins proiectul lui Voiculescu si pe motiv ca este "populist". In consecinta, proiectul de lege initiat de liderul PC va intra cu raport de respingere in dezbaterea plenului Camerei. Anterior discutiilor de la Comisia de buget-finante, initiativa respectiva primise aviz favorabil din partea Comisiei economice si a celei juridice din Camera, la aceste doua dezbateri prezentandu-se si Voiculescu. Proiectul PC de reducere a TVA la alimentele de baza a fost adoptat la Senat, in urma votului favorabil acordat de senatorii PD. Initiativa lui Voiculescu prevede reducerea TVA de la 19% la 9% a unor alimente de baza - paine, lactate, produse de carne si peste - dar si a derivatelor acestora (produse de patiserie, specialitati de branza si de iaurt). (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.