Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor a dat, ieri, raport de respingere propunerii legislative privind reducerea TVA la alimentele de baza, initiata de presedintele PC, Dan Voiculescu. Presedintele comisiei, deputatul PSD Mihai Tanasescu, a
Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor a dat, ieri, raport de respingere propunerii legislative privind reducerea TVA la alimentele de baza, initiata de presedintele PC, Dan Voiculescu. Presedintele comisiei, deputatul PSD Mihai Tanasescu, a precizat ca initiativa lui Voiculescu a primit raport negativ in urma votului majoritar negativ acordat de reprezentantii formatiunilor din arcul guvernamental. Scorul cu care proiectul respectiv a fost respins a fost de 12 "impotriva" (provenite de la deputatii PNL, PD, UDMR), 8 "pentru" (PSD si PC) si o abtinere. Tanasescu a precizat ca principalele argumente invocate de reprezentantii majoritatii parlamentare impotriva proiectului lui Voiculescu s-au referit la slaba capacitate administrativa pentru gestionarea cotelor diferentiate la TVA si la deficitul bugetar care ar fi creat de o eventuala reducere a TVA la alimentele de baza. In plus, deputatii formatiunilor de la putere au respins proiectul lui Voiculescu si pe motiv ca este "populist". (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.