In acest an, numarul elevilor si studentilor, beneficiari ai programului "Euro 200", a crescut. Astfel, din cei 28.991 solicitanti eligibili, 28.005 vor primi cuponul valoric pentru achizitionarea de computere, departajarea acestora facandu-se in fun
In acest an, numarul elevilor si studentilor, beneficiari ai programului "Euro 200", a crescut. Astfel, din cei 28.991 solicitanti eligibili, 28.005 vor primi cuponul valoric pentru achizitionarea de computere, departajarea acestora facandu-se in functie de venitul lunar brut pe membru de familie, in limita bugetului aprobat anual cu aceasta destinatie de Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC).
Acest buget se ridica la 200 miliarde lei vechi. Potrivit MEdC, "anul acesta a furnizat un record al numarului de elevi si studenti care primesc ajutorul financiar. Mai exact, 96% din solicitantii eligibili vor primi bonurile valorice in valoare de 200 de euro". In opinia reprezentantilor MEdC, "acest lucru reprezinta un real succes, raportat la procentul beneficiarilor de anul trecut - 53% - sau din anul 2004 - 20%". In acest an, pe lista beneficiarilor au fost inclusi solicitanti cu venituri brute pe membru de familie intre 0 si 135,5 RON. "40% din elevii si studentii care isi vor putea achizitiona un computer in cadrul programului din acest an provin din familii cu un venit mediu mai mic de 5 RON pe membru de familie", precizeaza MEdC.
Eliberarea bonurilor valorice se face in perioada 25 iunie-1 august de catre unitatea scolara unde a fost depus dosarul, iar achizitionarea de calculatoare se face in perioada 26 iunie-31 august.
Cuantumul bonului valoric reprezinta echivalentul in lei al sumei de 200 euro. Beneficiarii se pot prezenta la oricare agent economic care comercializeaza computere si pot achizitiona calculatoare, in baza bonului valoric in original, achitand diferenta de pret care depaseste contravaloarea ajutorului financiar. In situatia in care furnizorul accepta, diferenta de pret poate fi platita de beneficiar si in rate. In aceste cazuri, bonul valoric obtinut de catre beneficiari poate constitui avans pentru achizitionarea calculatoarelor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.