Plenul Senatului a aprobat ieri, cu 53 de voturi pentru, 13 impotriva si 8 abtineri proiectul de lege prin care Guvernul este abilitat sa emita ordonante in perioada vacantei parlamentare in domeniile care nu fac obiectul legilor organice. Astfel, Gu
Plenul Senatului a aprobat ieri, cu 53 de voturi pentru, 13 impotriva si 8 abtineri proiectul de lege prin care Guvernul este abilitat sa emita ordonante in perioada vacantei parlamentare in domeniile care nu fac obiectul legilor organice. Astfel, Guvernul va putea emite ordonante in urmatoarele domenii: finante publice si economie, transporturi constructii si turism, agricultura si protectia mediului, comunicatii, cultura, educatie si sport, salarizare si protectie sociala, administratie si interne, contraventii si prorogarea unor termene prevazute in acte normative cu putere de lege. La propunerea senatorului PSD, Doru Ioan Taracila, plenul Senatului a acceptat un amendament care da posibilitatea Guvernului de a autoriza, in perioada vacantei parlamentare, institutiile publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala de a vinde personalului propriu unele locuinte de serviciu pe care acestea le au in administrare. Cu acest amendament nu a fost anterior de acord Comisia de specialitate a Senatului sesizata pe fond pentru proiectul privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante. In schimb, Guvernul nu va putea clarifica situatia juridica a unei fundatii speciale intrucat acest domeniu a fost eliminat, la limita, cu patru voturi pentru si trei impotriva. Proiectul de lege va fi dezbatut si de Camera Deputatilor, cu rol decizional in acest caz. (R.A.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.