Ministerul Justitiei a transmis ieri Ministerului Federal al Justitiei al Republicii Austria o noua cerere de extradare a cetateanului roman Tcaciuc Severin, formulata de Curtea de Apel Targu Mures, ne-a informat Biroul de presa al institutiei. Potri
Ministerul Justitiei a transmis ieri Ministerului Federal al Justitiei al Republicii Austria o noua cerere de extradare a cetateanului roman Tcaciuc Severin, formulata de Curtea de Apel Targu Mures, ne-a informat Biroul de presa al institutiei. Potrivit aceleiasi surse, solicitarea a fost transmisa in vederea judecarii in cauza care formeaza obiectul dosarului nr. 1550/2003 al Judecatoriei Miercurea Ciuc, pentru savarsirea mai multor infractiuni de evaziune fiscala si instigare la evaziune fiscala, precum si pentru savarsirea infractiunii de folosire cu rea-credinta de bunuri sau creditul societatii.
Alte cereri de extradare, aflate in curs de solutionare de catre autoritatile austriece, au mai fost transmise autoritatilor austriece in anii 2004 si 2005, in vederea indeplinirii celor patru mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea emise de catre instantele judecatoresti romane. In cadrul procedurii de extradare, Tcaciuc Severin a solicitat efectuarea unor expertize medico-legale care sa ateste ca starea de sanatate nu ii permite extradarea in Romania si suportarea regimului de detentie.
Ministerul Justitiei a transmis Ministerului Federal al Justitiei austriac toate elementele suplimentare solicitate, privind conditiile de detentie din Romania, care, in opinia autoritatilor romane, permit extradarea acestuia in Romania. De asemenea, au fost date asigurari privind respectarea principiului specialitatii extradarii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.