Agentiile de Dezvoltare Regionala au inregistrat, in ultimii patru ani, 445 proiecte de investitii, cu o valoare medie ce depaseste un milion de dolari. Investitorii au fost incurajati, potrivit Agentiei Romane pentru Investitii Straine, de facilitat
Agentiile de Dezvoltare Regionala au inregistrat, in ultimii patru ani, 445 proiecte de investitii, cu o valoare medie ce depaseste un milion de dolari. Investitorii au fost incurajati, potrivit Agentiei Romane pentru Investitii Straine, de facilitatile rezultate in urma adoptarii legii privind investitiile directe cu impact semnificativ in economie.
Valoarea cumulata a celor 445 proiecte se ridica la 5.776 miliarde dolari, iar participarea straina a reprezentat 70,72% din total, adica 4.085 miliarde dolari. Cei mai activi investitori au fost Olanda, Austria, Franta si Germania. Mai mult, din datele furnizate de ARIS rezulta ca din numarul total de proiecte inregistrate pana in mai 2006 s-au finalizat 303 proiecte de investitii, in valoare de 2,4 miliarde dolari.
De fapt, numai in luna mai a anului acesta, investitiile directe cu impact semnificativ in economie s-au ridicat la 228 milioane dolari, fata de numai 147 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut. Din totalul investitiilor directe inregistrate in luna mai a acestui an, circa 202,3 milioane dolari sunt pornite de la zero, iar restul proiectelor, de 25,43 milioane de dolari, sunt de tip brownfield, cu active deja existente.
Potrivit ARIS, domeniul telecomunicatiilor a inregistrat cea mai mare valoare a proiectelor, cu 1,306 miliarde dolari pentru 57 proiecte, reprezentand 2,61% din totalul investitiilor.
Pe locul secund se situeaza sectorul comertului, cu proiecte in valoare de 722 milioane dolari, adica 12,5% din totalul investitiilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.