Senatul a aprobat ieri proiectul de lege care permite Guvernului sa emita ordonante in timpul vacantei parlamentare. Legea a fost adoptata cu 53 de voturi "pentru", 13 "impotriva" si 8 abtineri. Legea urmeaza sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilo
Senatul a aprobat ieri proiectul de lege care permite Guvernului sa emita ordonante in timpul vacantei parlamentare. Legea a fost adoptata cu 53 de voturi "pentru", 13 "impotriva" si 8 abtineri. Legea urmeaza sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor. Prin legea votata ieri, este stabilita lista cu domeniile in care Guvernul este abilitat sa emita ordonante. Executivul va putea sa rectifice bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale, sa gestioneze fondurile nerambursabile primite de la UE. In domeniul transporturilor si constructiilor, Guvernul este abilitat sa ia masuri pentru construirea de locuinte pentru sinistrati, iar in agricultura va putea aloca fonduri pentru limitarea efectelor inundatiilor. Guvernul va mai putea da ordonante in domeniile comunicatii, cultura, educatie si sport, adminitratie si interne.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.