Camera Deputatilor ar putea sa publice pe site-ul propriu lista cu numele deputatilor care solicita motivarea absentelor si motivele invocate de acestia, a propus, ieri, in sedinta Biroului Permanent, presedintele Bogdan Olteanu, informeaza Mediafax.
Camera Deputatilor ar putea sa publice pe site-ul propriu lista cu numele deputatilor care solicita motivarea absentelor si motivele invocate de acestia, a propus, ieri, in sedinta Biroului Permanent, presedintele Bogdan Olteanu, informeaza Mediafax. Olteanu a lansat o discutie despre monitorizarea absentelor de la Camera Deputatilor si despre asigurarea transparentei prezentei parlamentarilor la lucrari.
Presedintele Camerei Deputatilor le-a spus colegilor ca trebuie ca Secretariatul general al Camerei sa gaseasca o solutie tehnica pentru monitorizarea prezentei deputatilor la lucrarile plenului, pe intreaga durata a sedintelor. "Si motivele absentelor trebuie sa fie facute publice, astfel incat sa se stie care sunt motivati si nemotivati, care sunt motivele pentru care lipsesc", a spus Olteanu. El a precizat ca pentru cei care absenteaza nemotivat se vor aplica dispozitiile Statutului parlamentarilor si se va retine o parte din indemnizatie. Propunerile lui Olteanu privind responsabilizarea deputatilor urmeaza sa fie discutate, luni, de catre liderii grupurilor parlamentare, dupa care conducerea Camerei va lua o decizie in acest sens. Unii membri ai Biroul Permanent au apreciat ca sunt si deputati care vin tot timpul la serviciu, dar sunt si parlamentari care sunt "chiulangii de profesie". Toti au fost de acord ca trebuie stopat absenteismul parlamentarilor de la sedintele Camerei. In legatura cu votarea la mai multe cartele electronice, Bogdan Olteanu a aratat ca primul lucru care poate fi facut in astfel de situatii este ridicarea cartelelor. In cazul in care vor exista dovezi ca unii deputati au votat cu mai multe cartele, va fi sesizata Comisia juridica si vor fi sanctionati cei in cauza, a spus Olteanu. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.