Compania Tranelectrica va fi tranzactionata la Bursa de Valori Bucuresti, incepand cu luna august, dupa derularea ofertei publice primare de actiuni. Prin oferta publica se asteapta o vanzare a 7,329 milioane actiuni, pentru o majorare a capitalului
Compania Tranelectrica va fi tranzactionata la Bursa de Valori Bucuresti, incepand cu luna august, dupa derularea ofertei publice primare de actiuni. Prin oferta publica se asteapta o vanzare a 7,329 milioane actiuni, pentru o majorare a capitalului cu 10%.
Pretul de vanzare va fi de 16,80 lei/actiune. Un pachet de 60% din actiuni este destinat investitorilor mari, valoarea minima a subscrierii fiind de 500.000 lei.
Pentru micii investitori este destinat un pachet de 40% (2,931 milioane), subscrierile fiind intre 2.000 si 500.000 RON. Cei care doresc actiuni Transelectrica vor completa formularele de subscriere, iar plata actiunilor se face prin virament bancar.
In cazul in care nu se vor subscrie cel putin 70% din actiuni, necesar pentru ca oferta sa fie incheiata, subscrierile vor fi respinse, iar sumele platite vor fi returnate in termen de cinci zile.
Daca oferta va fi suprasubscrisa, actiunile vor fi alocate pro-rata (proportional). Oferta se va inchide pe 6 iulie, iar pe 14 iulie se va aproba majorarea de capital in cadrul AGA.
Inregistrarea majorarii de capital social va avea loc pe 24 iulie, iar inregistrarea valorilor mobiliare la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, pe 31 iulie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.