Ministrul Justitiei Monica Macovei a declarat ieri ca proiectul de lege privind finantarea partidelor ar putea fi adoptat prin asumarea raspunderii Guvernului, in cazul in care acest proiect nu va fi votat de Parlament pana in septembrie. "Decizia ap
Ministrul Justitiei Monica Macovei a declarat ieri ca proiectul de lege privind finantarea partidelor ar putea fi adoptat prin asumarea raspunderii Guvernului, in cazul in care acest proiect nu va fi votat de Parlament pana in septembrie. "Decizia apartine Guvernului si Parlamentului. Ceea ce spun, de cateva zile, este ca aceasta lege trebuie votata de Parlament pana la urmatorul raport al Comisiei (Comisiei Europene-n.r.) deci pana la sfarsitul lunii august, daca raportul este in septembrie. Daca nu se va reusi in procedura parlamentara, atunci asta este sigura solutie-asumarea raspunderii", a explicat Macovei. Deputatul PC Bogdan Ciuca declarase, acum doua zile, ca in sedinta liderilor coalitiei s-a gasit intelegere pentru adoptarea proiectului de lege privind finantarea partidelor. Intrebat daca, in acest caz, s-ar putea intelege ca nu mai ramane valabila varianta asumarii raspunderii Guvernului, Ciuca a raspuns ca "se prefera varianta parlamentara". "Si credem ca este normal sa-i dam Parlamentului ce-i al Parlamentului, adica rolul de dezbatere si de vot pentru care a fost creat", a adaugat liderul conservatorilor. Liderul democrat, Emil Boc, a propus, tot acum doua zile, ca Guvernul sa-si asume raspunderea pe legile Justitiei care sunt imperios necesare pentru integrarea in UE. Boc facea referire la legea finantarii partidelor politice si la legea privind crearea Agentiei Nationale de Integritate. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.