In contextul globalizarii economiei europene, cand se asteapta o posibila migrare a afacerilor mari spre tari cu mana de lucru mai ieftina, investitiile mici si mijlocii pot fi considerate capsunarii economiei, a precizat presedintele Agentiei Nation
In contextul globalizarii economiei europene, cand se asteapta o posibila migrare a afacerilor mari spre tari cu mana de lucru mai ieftina, investitiile mici si mijlocii pot fi considerate capsunarii economiei, a precizat presedintele Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici, Mijlocii si Cooperatie, Eugen Ovidiu Chirovici.
"Investitiile mici si mijlocii vor putea constitui baza dezvoltarii oraselor fara industrie. Ele sunt, intr-un fel, viitorii capsunari ai investitorilor straini. In UE este chiar o batalie pentru a aduna acesti investitori mici care aduc taxe mici dar sigure la buget.
Atragerea acestor investitori este importanta si din punct de vedere social, acoperind acele goluri lasate de investitorii mari care isi transfera afacerile in tari cu mana de lucru mai ieftina. Daca exista un cadru legislativ favorabil dezvoltarii IMM-urilor, ele devin captive pietei romanesti, pentru ca rareori ele pot pleca, de exemplu, in China sau Rusia. Solutia pentru compensarea transferului de afaceri mari este numai sprijinirea IMM-urilor, incurajarea lor, pentru ca ele sa compenseze, asa cum banii capsunarilor acopera golul unor iesiri de capital, posibila mutare a unor companii mari", a declarat Eugen Ovidiu Chirovici.
In urmatorii trei - patru ani este de asteptat ca parte din investitiile mari straine sa plece in Ucraina, China, Rusia. (Rompres)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.