Banca Comerciala Carpatica va incepe in acest an procedurile de infiintare a unei societati de administrare a investitiilor si a unui fond mutual diversificat. Administratorii BCC au aprobat recent proiectul de lansare a unui fond mutual diversificat
Banca Comerciala Carpatica va incepe in acest an procedurile de infiintare a unei societati de administrare a investitiilor si a unui fond mutual diversificat. Administratorii BCC au aprobat recent proiectul de lansare a unui fond mutual diversificat, cu investitii atat pe piata monetara cat si pe cea de capital, se arata intr-un anunt al bancii transmis Bursei de Valori Bucuresti.
La sfarsitul saptamanii trecute, BCC a scos la vanzare prin oferta publica obligatiuni in valoare de 40 de milioane de lei, aceasta putand fi suplimentata la 70 de milioane de lei. Titlurile au scadenta la trei ani si o dobanda cu 1,75 puncte peste media ratelor interbancare. Emisiunea se deruleaza pana pe 15 iunie. BCC si-a inceput activitatea in iulie 1999 si are in prezent peste 160 de unitati teritoriale. Conducerea bancii si-a propus pentru 2006 o crestere cu 50% a veniturilor totale, pana la 250 de milioane de lei, iar profitul net este estimat sa avanseze cu 73,65%, la 30,93 milioane de lei. Banca a avut in 2005 venituri totale de 165,76 milioane de lei si un profit net de 17,81 milioane de lei. La jumatatea lunii februarie, banca a anuntat ca activele totale au crescut anul trecut cu 110%, la 925 milioane de lei, potrivit datelor financiare preliminare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.