Piata retailului de produse electrice si electrocasnice din Romania va scadea in acest an cu 20% in zona produselor albe (frigidere, aragazuri) si cu 8-10% pe segmentul produselor negre (televizoare, sisteme audio), estimeaza presedintele companiei A

Piata retailului de produse electrice si electrocasnice din Romania va scadea in acest an cu 20% in zona produselor albe (frigidere, aragazuri) si cu 8-10% pe segmentul produselor negre (televizoare, sisteme audio), estimeaza presedintele companiei Altex, Dan Ostahie.
El evalueaza piata din acest an la aproximativ 700 de milioane de euro, sub pragul de 800 de milioane de euro depasit in 2005.
"Scaderea pietei vine ca urmare a nivelului foarte ridicat de consum prin creditare din perioada 2003-2005, dar si a politicii Bancii Nationale de temperare a consumului prin contractarea de credite", a spus Ostahie, citat de Mediafax.
El a adaugat ca trendul de scadere se va mentine si in anul urmator.
"In 2007 piata de retail a produselor albe va continua sa scada, cu un procent de 10%, in timp ce retailul cu produse negre va avea o usoara crestere, ca si cel cu produse IT&C", a apreciat presedintele Altex.
Altex detine peste 120 de magazine si opt unitati Media Galaxy si va deschide in acest an patru magazine Media Galaxy si peste 10 unitati Altex. De asemenea, in urmatorii ani, compania va avea magazine si in afara Romaniei, prima locatie vizata fiind Bulgaria.
Altex, cel mai mare retailer de electronice, electrocasnice si produse multimedia din Romania, si-a schimbat oficial identitatea marti. Noua imagine a retailerului a fost creata printr-un proces de rebranding inceput de mai bine de un an, proces care va continua pana la finele lui 2008.

Capitalul social, majorat la 36 mil. lei

De asemenea, Ostahie a anuntat ca Altex si-a majorat capitalul social cu 21,7 milioane de lei, la 36 de milioane de lei, pentru a finanta extinderea retelei de magazine. Banii provin din distribuirea profitului aferent anului 2004.
"Am marit capitalul social pentru a putea realiza planul de extindere din acest an, care cuprinde deschiderea a patru noi magazine Media Galaxy si peste 10 magazine Altex", a spus presedintele companiei. Compania detine peste 120 de magazine si opt Media Galaxy. Altex a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 275 de milioane de euro si un profit net de 7,5 milioane de euro. Cota de piata a companiei este de 30%, potrivit estimarilor proprii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.