Seful Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, va da socoteala in fata judecatorilor pentru abuz in serviciu, fals si uz de fals.

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a fost trimis, ieri, in judecata pentru a
Seful Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, va da socoteala in fata judecatorilor pentru abuz in serviciu, fals si uz de fals.

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a fost trimis, ieri, in judecata pentru abuz in serviciu, utilizarea creditelor in alte scopuri decit cele pentru care au fost acordate, fals si uz de fals. Procurorii anticoruptie au declansat ancheta in noiembrie 2005, iar acuzatiile aduse lui Oprisan sint legate de modul in care a achizitionat complexul Caprioara si a asfaltat drumurile din judet, precum si de presupusa utilizare a unor materiale ale ANL in constructia casei mamei sale.

Conform rechizitoriului, in 2004, CJ Vrancea a primit suma de 1,9 milioane de dolari din partea Ministerului Transporturilor pentru pietruirea drumurilor comunale din judetul Vrancea. Potrivit probelor administrate de procurorii anticoruptie, Comisia de licitatie numita de Marian Oprisan a selectionat si a atribuit lucrari de constructie unor firme neeligibile, conduse de apropiati ai acestuia. Drept urmare, procurorii au extins cercetarile in acest caz si asupra lui Mircea Diaconu, vicepresedintele Consiliului Judetean Vrancea, Ion Costeanu, director al Directiei tehnice din cadrul Consiliului, Valeria Teodorescu, director economic, Liviu Rusu, sef Serviciu tehnic drumuri si poduri, si a lui Valeriu Iacob, fost diriginte de santier, in prezent pensionar. Prejudiciul in dauna Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului este estimat la 55 de miliarde ROL - aproximativ 1,5 milioane de euro la cursul de schimb al anului - reprezentind lucrari de asfaltare neexecutate sau de proasta calitate. Consiliul Judetean Vrancea a fost, la rindul lui, prejudiciat cu 22,2 miliarde ROL, iar prejudiciul in dauna bugetului Guvernului se ridica la 3 miliarde ROL.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.