Peste o mie de politisti vor asigura, alaturi de 600 de jandarmi, linistea si ordinea publica in statiunile de pe litoral. Ministrul de Interne Vasile Blaga, prezent la Constanta alaturi de seful IGP, chestorul Dan Valentin Fatuloiu, la lansarea act
Peste o mie de politisti vor asigura, alaturi de 600 de jandarmi, linistea si ordinea publica in statiunile de pe litoral. Ministrul de Interne Vasile Blaga, prezent la Constanta alaturi de seful IGP, chestorul Dan Valentin Fatuloiu, la lansarea actiunii "Litoral 2006", a declarat ca oamenii legii constanteni vor fi sprijiniti de 381 de politisti detasati de la celelalte unitati de politie din tara, precum si de 316 elevi din cadrul Scolii de Agenti de Politie "Vasile Lascar" din Campina. Acestora li se vor adauga 617 jandarmi, numarul total al fortelor care vor asigura ordinea pe litoral depasind cifra de 1700.
Dotati cu motoscutere
Politistii detasati pe litoral vor fi cazati la hotelul Meridian al Ministerului de Interne, din Mamaia, elevii scoliilor de politie fiind gazduiti la Politia din Mangalia. Jandarmii vor fi cazati in garnizoana din Constanta si intr-un complex hotelier din Neptun. O noutate pentru sezonul din vara aceasta o reprezinta cele 20 de motoscutere cu care vor fi dotati politistii, precum si cele noua ATV-uri.
De asemenea, pentru consilierea turistilor, pe plajele din statiuni vor fi amplasate corturi inscriptionate Politia de Proximitate si vor fi alcatuite patrule mixte de elevi. In vederea mentinerii unei legaturi rapide si permanente cu membrii comunitatii, vor actiona inclusiv patrule de biciclisti, dispuse in statiunile Mamaia, Eforie, Neptun si Mangalia. De asemenea, traficul rutier va fi monitorizat cu ajutorul patrulelor mobile, inclusiv cu elicopterele Unitatii Speciale de Aviatie a M.A.I. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.