Campioana hocheiului romanesc, Steaua, a obtinut un veritabil succes in Adunarea Generala a federatiei de specialitate, prin adoptarea, cu 10 voturi pentru, 9 impotriva si o abtinere, a propunerii sale privind numarul de jucatori straini permis in ca
Campioana hocheiului romanesc, Steaua, a obtinut un veritabil succes in Adunarea Generala a federatiei de specialitate, prin adoptarea, cu 10 voturi pentru, 9 impotriva si o abtinere, a propunerii sale privind numarul de jucatori straini permis in campionatul intern. Totusi, in ciuda "victoriei", presedintele gruparii militare de hochei, Cristian Cirlan, a precizat ca Steaua nu se va folosi in acest sezon de limita de 7+1 votata. "Un maxim de 5 stranieri ar fi fost mult mai aproape de dorintele noastre, dar aceasta ar fi trebuit sa constituie o optiune comuna a cluburilor cu echipe inscrise in campionat. Rezultatul voturilor a taxat, insa, diferentele foarte mari intre propunerile sustinute, dintre care unele mi s-au parut chiar aberante", a declarat Cirlan, adaugand ca ros-albastrii nu ar putea juca in Cupa Continentala, la toamna, unde va reprezenta intreg hocheiul romanesc, cu doar doi stranieri. "Cum as fi putut accepta argumente puerile precum acela ca jucatorii straini impiedica formarea tinerilor, cand Steaua a demonstrat exact contrariul, promovand in acest sezon trei tineri care au devenit componenti ai lotului national de seniori? In fata unor asemenea idei, am ales sa sustinem in cele din urma mentinerea numarului de straini din sezonul trecut, cu atat mai mult cu cat din momentul intrarii Romaniei in Uniunea Europeana nu vor mai putea fi impuse nici un fel de limite pentru jucatorii proveniti din spatiul comunitar", a concluzionat Cirlan, nu inainte sa sublinieze ca Steaua nu va utiliza in acest sezon decat jumatate din numarul maxim de stranieri. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.