Conducerea PNL i-a convocat ieri pe ministrul Educatiei, Mihail Hardau si cel al Muncii, Gheorghe Barbu, la sedinta coalitiei de guvernare, pentru a da socoteala asupra modului in care au cheltuit banii primiti de la buget. Potrivit liderului liberal
Conducerea PNL i-a convocat ieri pe ministrul Educatiei, Mihail Hardau si cel al Muncii, Gheorghe Barbu, la sedinta coalitiei de guvernare, pentru a da socoteala asupra modului in care au cheltuit banii primiti de la buget. Potrivit liderului liberal Bogdan Olteanu, ministrul Educatiei trebuie sa dea explicatii privitoare la sumele pe care ministerul le-a cheltuit pana in acest moment, din cele 100 de milioane de euro alocate la ultima rectificare bugetara, astfel incat sa se poata face o evaluare asupra necesitatilor suplimentarii de fonduri. Olteanu a precizat ca masura este necesara in conditiile in care in curand va avea loc o noua rectificare bugetara. "Trebuie sa vedem in ce masura Ministerul Educatiei a fost capabil sa cheltuie banii pe care i-a primit pana in acest moment", a spus el.
Olteanu a adaugat ca premierul Calin Popescu Tariceanu l-a convocat pe ministru si la Guvern pentru a prezenta o asemenea situatie, dar, intrucat chestiunea a fost ridicata si in plan politic, s-a decis ca acesta sa fie invitat si la coalitie. In privinta ministrului Muncii, acesta trebuia sa faca o prezentare a actualelor variante pe care ministerul le are in lucru cu privire la legea salarizarii personalului bugetar. "Pentru a spune lucrurilor cat se poate de clar pe nume, legea finantarii personalului bugetar este un proiect care treneaza de foarte multi ani, datorita presiunilor pe care diverse grupuri de angajati din sectorul bugetar le fac", a sustinut Bogdan Olteanu. El a adaugat ca este vorba de grupuri "cat se poate de puternice", de angajati din domeniul Ministerului de Finante, politisti, personal din armata si de alte categorii de personal bugetar "privilegiat in salarizare si in alte drepturi", cum e cazul drepturilor de pensie. Totodata, intrebat daca in coalitie s-ar putea discuta despre o eventuala remaniere si daca Mihail Hardau este vizat de un astfel de proiect, Olteanu a raspuns ca "ministrul Hardau este vizat in dezbaterea publica, de multa vreme, de o remaniere" si a aratat ca, din cate a inteles, acesta a fost dispus sa-si dea demisia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.