Compania italiana Enel a castigat licitatia pentru preluarea pachetului de 67,5% din actiunile distribuitorului de energie electrica Electrica Muntenia Sud, platind 820 milioane euro a anuntat, ieri, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres. <
Compania italiana Enel a castigat licitatia pentru preluarea pachetului de 67,5% din actiunile distribuitorului de energie electrica Electrica Muntenia Sud, platind 820 milioane euro a anuntat, ieri, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres.
Pentru una dintre cele mai importante redute din domeniul utilitatilor romanesti ramasa neprivatizata s-au batut companiile CEZ (Cehia), care mai detine Electrica Oltenia, Gaz de France, care detine la noi Distrigaz Nord, Iberdrola (Spania) si RWE Energy (Germania).
Enel este proprietara Electrica Banat si Electrica Dobrogea, pe care le-a luat la pachet in iulie 2004, contra sumei de 127,6 milioane de euro.
Valoarea pachetului de actiuni al Electrica Muntenia Sud este in medie de cinci ori mai mult decat pretul platit de celelalte companii pentru fiecare dintre cele patru subsidiare de energie electrica. Compania are un capital social de 191,3 milioane de lei si peste un milion de clienti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.