Dupa o deschidere (2 iunie) care a adunat creme-de-la-creme din Cluj si nu numai, dupa un record de vanzari de bilete, anuntat de organizatori, Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) are programata in agenda, incepand de azi, o serie d
Dupa o deschidere (2 iunie) care a adunat creme-de-la-creme din Cluj si nu numai, dupa un record de vanzari de bilete, anuntat de organizatori, Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) are programata in agenda, incepand de azi, o serie de lansari de carte. Volumele au fost publicate la Editura Polirom, iar lansarile au loc in incinta Muzeului de Arta din Cluj.
Primele doua carti care vor fi lansate la TIFF - azi (6 iunie), orele 16.00 - sunt doua romane de Truman Capote: "O vara de rascruce" si "Alte glasuri, alte incaperi", odata cu premiera filmului "Capote". Truman Capote, unul dintre cei mai importanti scriitori americani ai secolului al XX-lea.
Joi (8 iunie), la pranz, este programata lansarea volumului de memorii "O biografie" de Andrei Serban, unul dintre cei mai importanti regizori de teatru si opera din lume. In prezent, este directorul scolii de teatru a Universitatii Columbia din New York.
In dupa-amiaza de vineri (9 iunie, orele 17.30), este randul autobiografiei "Nascut in URSS" de Vasile Ernu - maraton de lectura, muzica si imagini - sa-si intalneasca cititorii. Autorul s-a nascut in URSS, in 1971. A fost redactor fondator al revistei "Philosophy & Stuff" si redactor asociat al revistei "IDEA arta+societate". A activat in cadrul Fundatiilor IDEA si Tranzit si al Editurii IDEA. Actualmente lucreaza in cadrul Editurii Polirom.
Lansarea romanului "Trainspotting" de Irvine Welsh - cartea care a stat la baza ecranizarii cu acelasi nume in anii '90 - va avea loc pe 10 iunie, la orele 16.00. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.