Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei s-au redus in luna mai cu 80,3 milioane de euro, la 18,21 miliarde de euro, a anuntat ieri banca centrala. Intrarile, reprezentand veniturile din administrarea rezervei internationale, modificarea re
Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei s-au redus in luna mai cu 80,3 milioane de euro, la 18,21 miliarde de euro, a anuntat ieri banca centrala. Intrarile, reprezentand veniturile din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, cedarile de valuta la rezerva statului si altele au insumat 428,3 milioane de euro.
Iesirile au totalizat 508,6 milioane euro, reprezentand plati rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, comisioane bancare si altele. Valoarea rezervei de aur a scazut la 1,71 miliarde de euro, pe fondul evolutiilor preturilor internationale, in conditiile in care rezerva de aur s-a mentinut la 104,8 tone.
Astfel, rezervele internationale ale BNR au ajuns la sfarsitul lunii mai la peste 19,92 miliarde euro.
Pana la finele acestui an, platile scadente si contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul Finantelor Publice insumeaza 674 milioane euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.