"Proiectul Artmix este un experiment, exploram suprapunerea spatiilor: indoor versus outdoor, spatiul virtual versus spatiul real, modul in care diferitele medii influenteaza continutul artistic", afirma Marilena Oprescu, organizatorul si curatorul e
"Proiectul Artmix este un experiment, exploram suprapunerea spatiilor: indoor versus outdoor, spatiul virtual versus spatiul real, modul in care diferitele medii influenteaza continutul artistic", afirma Marilena Oprescu, organizatorul si curatorul evenimentului care insoteste lansarea site-ului artmix.ro, petrecuta ieri (5 iunie) in fata Teatrului National din Bucuresti (TNB). Lansarea a fost urmata de spectacolul de dans contemporan "Way 04" (coregrafia Tania Cucoreanu, Anamaria Antoci; interpreti: Bianca Oichea, Casandra Stelea, Horia Manea, Anamaria Antoci, Tania Cucoreanu, Iuliana Stoianescu), care s-a desfasurat direct pe iarba din fata TNB.
Baza de date cu artisti romani contemporani este conceputa ca un instrument care se dezvolta continuu, in care informatia este adaugata si actualizata permanent. Intre 5 si 11 iunie cei interesati au sansa sa-l testeze direct. Se poate naviga direct din strada, pe un monitor gigant, cu conditia sa aveti laptop. Pe spatiul verde din fata TNB au intervenit estetic Stefan Tuchila si Sebastian Lupea. "Idea de a integra arta contemporana in spatiul orasului ne-a dat ocazia de a crea un mobilier urban temporar. Instalatia este gandita ca element de legatura, dar si ca loc de relaxare. Familia de forme creata contine o serie de cuburi, dintre care unul este transformat intr-un fel de consola de comanda a proiectului. Celelalte imbraca textura locului, adica gazon de iarba", explica "esteticienii". In afara celor doi, la proiect au mai contribuit Vali Chincisan - web designer si Matei Branea, artistul "vinovat" de animatie.
Pe perioada campaniei de promovare, artmix deruleaza zilnic un program: * azi (6 iunie), orele 18.00 - film de animatie Matei Branea, video Maria Draghici; * maine, orele 18.00 - video Geta Bratescu si 2META; * 8 iunie, orele 18.00 - proiectie de scurt-metraje ("Zapping", regizor Cristi Mungiu; "Dincolo", regizor Hanno Hoefer; "Apartamentul", regizor Constantin Popescu; "Un cartus de Kent si un pachet de cafea", regizor Cristi Puiu); * 9 iunie, orele 18.00 - proiectie de scurt-metraje ("Trafic", regizor Catalin Mitulescu; "Challenge day", regizor Napoleon Helmis; "Calatorie la oras" regizor Corneliu Porumboiu); orele 16.00, Galeria Apollo - dezbaterea proiectului "Deceniul 1 (1996-2006)" in prezenta criticului de arta Aurelia Mocanu; * 10 iunie, orele 18.00 - concert El Cinco Percuciones; * 11 iunie, orele 18.00 - computer art Vali Chincisan, video Cosmin Moldovan. Artmix este organizat si curatoriat de Marilena Oprescu si Anca Cojocaru. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.