Ieseanul care l-a injunghiat pe seful Agentiei Domeniilor Statului (ADS), Barna Tanczos, a avut discernamant in momentul savarsirii faptei, astfel ca el va fi trimis in judecata in cateva zile. Potrivit unor surse judiciare, citat de Mediafax, procur
Ieseanul care l-a injunghiat pe seful Agentiei Domeniilor Statului (ADS), Barna Tanczos, a avut discernamant in momentul savarsirii faptei, astfel ca el va fi trimis in judecata in cateva zile. Potrivit unor surse judiciare, citat de Mediafax, procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au primit, ieri, raportul de expertiza medico-legala in cazul lui Alecu Chitaru, acuzat de tentativa de omor calificat. Potrivit raportului Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici", Alecu Chitaru nu prezinta tulburari psihice de natura sa-i afecteze capacitatea de apreciere a faptelor. Altfel spus, Chitaru avea discernamant in momentul in care l-a injunghiat pe seful ADS. Raportul medico-legal era ultimul document asteptat de procurori, pentru ca ancheta in acest caz sa fie finalizata. Astfel, Chitaru va fi trimis in judecata in cateva zile.
Politicieni acuzati de coruptie
Omul de afaceri iesean Alecu Chitaru - autointitulat reprezentant al taranilor din Cotnari - a fost arestat in 24 martie, sub acuzatia de tentativa de omor, dupa ce l-a injunghiat pe presedintele ADS, Barna Tanczos, in zona toracica spate. Incidentul dintre Chitaru si Barna a survenit unei solicitari de aviz de la seful ADS pe o adeverinta, in legatura cu o vizita a omului de afaceri la autoritatile de la Bruxelles, insa directorul agentiei ar fi modificat continutul actului pe care mai multe persoane il semnasera. Ultimul care nu semnase era Barna.
La inceputul lunii aprilie, omul de afaceri iesean Alecu Chitaru a intrat in greva foamei, solicitand sa fie audiat de procurorii anticoruptie pentru a demasca afacerile privind retrocedarile cu terenuri, in care ar fi implicati inalti demnitari. El ii acuza, din arest, pe prefectul si subprefectul de Iasi, Radu Prisacaru si, respectiv, Florin Ungureanu, precum si pe deputatul PNL Relu Fenechiu de interese in legatura terenurile IAS Cotnari. Prin avocatul sau, Alecu Chitaru a inaintat un memoriu magistratilor, in care relateaza ca "de la intocmirea contractelor de concesionare dintre ADS si SC Cotnari nu s-au facut diminuari legale cu suprafete de teren ce au fost predate primariilor (comisiilor de fond funciar)". Potrivit lui Chitaru, terenurile au fost diminuate cu 850 de hectare, astfel ca "au mai ramas 400 de hectare si nu 1247 de hectare, asa cum s-a raportat de catre SC Cotnari". Totodata, Chitaru sustine ca neregulile au fost constatate de directorul Departamentului Contractari al ADS, care ar fi remarcat si faptul ca stampila de pe contractul de concesionare a SC Cotnari numarul 17/2000 nu corespundea cu stampila de pe contractul detinut de ADS. In opinia lui Chitaru, prejudiciul se ridica la 12 milioane de euro. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.