Comisia speciala de control a averii din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis instituirea sechestrului pe un imobil si un teren ce apartin fostului primar al municipiului Bacau, Dumitru Sechelariu. Decizia are la baza o solicitare form
Comisia speciala de control a averii din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis instituirea sechestrului pe un imobil si un teren ce apartin fostului primar al municipiului Bacau, Dumitru Sechelariu. Decizia are la baza o solicitare formulata de catre Parchetul Curtii de Apel Bacau, care a cerut comisiei speciale de la instanta suprema mai multe date despre averea lui Sechelariu. Astfel, in urma cercetarilor, magistratii au stabilit ca fostul primar al municipiului Bacau ar fi dobandit ilegal o parte din avere, el neputand justifica 30.000 de euro. In acest sens, judecatorii au decis instituirea sechestrului pe o vila si un teren de la cartodromul construit de Sechelariu. Valoarea acestora este insa, potrivit avocatului fostului edil din Bacau, de peste jumatate de milion de euro.
Trimis in judecata
In acest moment, Dumitru Sechelariu este judecat in stare de libertate de catre magistratii Tribunalului Bacau pentru obtinerea ilegala a aproximativ 300.000 de dolari, din afaceri cu terenuri si pentru prejudicierea Consiliului Local Bacau. In acest dosar au fost trimisi in judecata si fostul viceprimar si consilier local al Bacaului, Laurian Iulian Lucas, dar si fostul sef al Serviciului Cadastral si Fond Funciar din cadrul Primariei Bacau, Vasile Dorinel Ifrim. Anchetatorii DNA sustin ca Sechelariu, Ifrim si Lucas ar fi actionat in scopul de a obtine in proprietatea fostului primar si in concesiunea Asociatiei Club Karting "Selena Motor Sport" AFI si a "SC Selena SRL" - pe care le controla - mai multe suprafete de teren in Bacau, pentru construirea unui kartodrom.
Pe de alta parte, potrivit procurorilor, in perioada februarie - martie 2005, cei trei ar fi conditionat de neplata impozitului restant in suma de peste 8,5 milioane de lei, datorat de catre o persoana fizica la Directia de Impozite si Taxe Locale Bacau, vanzarea in beneficiul lui Sechelariu a terenului proprietate personala. De asemenea, in rechizitoriu se mai arata ca fostul edil ar fi obtinut si alte foloase necuvenite, in cuantum de aproximativ 300.000 de dolari, prin cumpararea ilegala a alte sapte suprafete de teren. Totodata, Consiliul Local Bacau ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 2,4 miliarde de lei in urma mai multor schimburi de terenuri.
In paralel, DNA mai instrumenteaza un alt dosar in care este implicat Dumitru Sechelariu. In aceasta cauza, fostul primar este acuzat de spalare de bani si infractiuni financiar-bancare. (G.T.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.