Ministerul Economiei a finalizat un proiect de hotarare de Guvern pentru realizarea gazoductului Arad-Szeged, iar Romgaz va suplimenta productia cu doua miliarde de metri cubi, din 2007, ambele fiind solutii pentru a reduce dependenta de importurile
Ministerul Economiei a finalizat un proiect de hotarare de Guvern pentru realizarea gazoductului Arad-Szeged, iar Romgaz va suplimenta productia cu doua miliarde de metri cubi, din 2007, ambele fiind solutii pentru a reduce dependenta de importurile de gaze naturale din Rusia. "Exista un declin al resurselor pe care le exploatam, de aceea avem acest program pentru descoperirea de noi zacaminte. Lucrarile de prospectiune indica o cantitate de circa doua miliarde de metri cubi si urmeaza sa fie instalate sondele", a declarat Codrut Seres. Romgaz este principalul producator national de gaze naturale, asigurand peste jumatate din productia anuala nationala, de 12,9 miliarde de metri cubi de gaze, celalalt mare furnizor fiind compania Petrom. (Mediafax)

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.