Fostul negociator-sef al Romaniei cu Uniunea Europeana, deputatul PSD Vasile Puscas, a cerut "europenizarea Parlamentului". Conform acestuia, aceasta inseamna inlocuirea expunerii de motive ce insoteste proiectele de lege cu studii de impact ale init
Fostul negociator-sef al Romaniei cu Uniunea Europeana, deputatul PSD Vasile Puscas, a cerut "europenizarea Parlamentului". Conform acestuia, aceasta inseamna inlocuirea expunerii de motive ce insoteste proiectele de lege cu studii de impact ale initiativelor legislative. "Expunerea de motive trebuie inlocuita cu studiul de impact realizat, de preferinta, de institutii independente, de tipul think-tank-uri, universitati. Parlamentul European solicita realizarea unor astfel de studii de impact inca din 2005. Noi avem transpus aproape in totalitate acquis-ul comunitar, asa incat ne putem permite ca modificarile legislative si legile sa fie insotite de studii de impact pe termen scurt, mediu si lung", a precizat Puscas. El a spus ca procesul legislativ din Parlament nu va fi ingreunat deoarece vor aparea institutii care pot efectua un asemenea studiu intr-un interval de numai o saptamana. Procesul de aducere a Parlamentului la standardele europene ar necesita, conform deputatului social-democrat, si infiintarea unei comisii parlamentare de afaceri europene si asezarea pe noi baze a relatiei dintre Legislativ si Guvern care sa traseze cadrul mandatarii Executivului pentru procesul legislativ de la Bruxelles.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.