De peste trei saptamani pretul unciei de aur se afla pe o panta descendenta, cauzata de dorinta investitorilor de a-si incasa profiturile.
Daca in data de 12 mai uncia de aur urca la un maxim al ultimilor 26 de ani de 730,40 dolari, vinerea tr
De peste trei saptamani pretul unciei de aur se afla pe o panta descendenta, cauzata de dorinta investitorilor de a-si incasa profiturile.
Daca in data de 12 mai uncia de aur urca la un maxim al ultimilor 26 de ani de 730,40 dolari, vinerea trecuta ea a scazut la 618,50 dolari, mai sus, totusi, cu 22% fata de inceputul anului.
Unii analisti considera ca preturile ar putea scadea in urmatoarele saptamani la 580 - 600 dolari. Insa o astfel de posibilitate ar putea sa nu aiba loc, in cazul in care Rezerva Federala americana nu va majora dobanda de referinta la finele lunii.
De altfel, majoritatea expertilor considera ca aurul va reveni pe un trend ascendent, urmand sa depaseasca pana la finele anului nivelul de 800 dolari, iar in prima parte a lui 2007 pe cel de 850 dolari.
Pe piata futures uncia de aur era cotata vinerea trecuta pe New York Mercantile Exchange la 641 dolari, pentru august.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.