Deficitul bugetar al Frantei ar putea depasi nivelul de 3% din Produsul Intern Brut (PIB) in acest an, in vreme ce Germania s-ar putea incadra in limita impusa de UE, potrivit unui studiu al Comisiei Europene, citat de Reuters. Intr-un document confi
Deficitul bugetar al Frantei ar putea depasi nivelul de 3% din Produsul Intern Brut (PIB) in acest an, in vreme ce Germania s-ar putea incadra in limita impusa de UE, potrivit unui studiu al Comisiei Europene, citat de Reuters. Intr-un document confidential al Executivului european, obtinut de Reuters, se arata ca Joaquin Almunia, comisarul european pentru Probleme Monetare, estimeaza o reducere usoara a deficitului bugetar in zona euro, anul viitor, in pofida unei incetiniri a cresterii economice. Deficitul bugetar al Frantei, a doua mare economie din regiune, ar putea avansa, in acest an, peste nivelul de 3% din PIB, dupa ce dezechilibrul consemnat in anul 2005 a fost de 2,9%, iar Executivul francez a dat asigurari ca pragul impus de UE nu va fi depasit. Comisia Europeana va astepta dovezi clare care sa indice o corectie fiscala sustenabila in Franta, inainte sa recomande oprirea procedurii disciplinare impotriva acestui stat. (Mediafax)

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.