Posturile de vicepremier din Guvern ar trebui desfiintate, este de parere ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, ea precizand, ieri, ca face aceasta apreciere "in nume personal, ca reprezentant al Partidului Democrat". Intrebata daca crede ca po
Posturile de vicepremier din Guvern ar trebui desfiintate, este de parere ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, ea precizand, ieri, ca face aceasta apreciere "in nume personal, ca reprezentant al Partidului Democrat". Intrebata daca crede ca posturile de vicepremier ar trebui desfiintate, Boagiu a raspuns: "Parerea mea? A mea personala? Anca Boagiu, reprezentantul Partidului Democrat? Raspunsul este da". Ea a precizat ca modelul guvernamental european "nu vizeaza in special" posturile de vicepremier, dar, la nivelul Guvernului Romaniei, importanta este stabilirea clara a domeniilor de responsabilitate intre ministere, agentii si institutii astfel incat "fiecare sa stie clar ce are de facut". Boagiu a spus ca Romania are nevoie de o structura guvernamentala flexibila si supla, in conformitate cu standardele europene. "MIE se ocupa de coordonare, de programe, de Strategia Lisabona, de foarte multe lucruri. Acestea trebuie preluate de ministerele de linie. A fost o perioada de tranzitie, in care a fost nevoie de un organism care sa coordoneze toate aceste lucruri, dar acum ministerele trebuie sa isi preia aceste atributii si sa avem o structura guvernamentala europeana", a spus Boagiu. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.