Fostul deputat PNTCD Vasile Lupu, initiatorul Legii retrocedarii terenurilor agricole si a padurilor, acuza actuala putere ca are "o armata de oameni mai flamanzi decat ai PSD, care blocheaza retrocedarile". "M-am asteptat de la Alianta D.A., venita
Fostul deputat PNTCD Vasile Lupu, initiatorul Legii retrocedarii terenurilor agricole si a padurilor, acuza actuala putere ca are "o armata de oameni mai flamanzi decat ai PSD, care blocheaza retrocedarile". "M-am asteptat de la Alianta D.A., venita pe un val de simpatie, sa gaseasca solutiile pentru a atenua gravele probleme ale Romaniei. Din pacate, pe unde trec, coruptia face ravagii in aparatul de stat si sunt in judete escrocherii de zeci de milioane de euro. Am constatat ca lupta impotriva coruptiei este doar o rafuiala intre clanuri si ca liberalii s-au dovedit mai comunisti decat comunistii, ca in materie de retrocedare legile au ramas litera moarta in partile lor bune, iar in partile mai putin bune i-au dezamagit pe cei care i-au votat", a declarat ieri, intr-o conferinta de presa la Cluj, Vasile Lupu. In opinia acestuia, "jaful" asupra proprietatilor imobiliare nu l-au facut comunistii, ci clasa politica de dupa 1990, "impusa prin spaga, iar proprietarii au trecut in lumea dreptilor, cu dreptatea in mana". El a sustinut ca, in localitatea Chislaz din Bihor, pe traseul viitoarei autostrazi Transilvania, Guvernul plateste pentru expropriere intre 30.000 si 40.000 de euro pe hectar, in conditiile in care pretul pietei este de 350 de euro pe hectar. "Banii nu sunt ai proprietarilor, ci ai unor structuri, chiar si de peste granita, care au determinat comisiile fondului funciar sa dea titlul de proprietate doar acelor structuri care asteapta sa ridice banii. Pe acele terenuri au primit titluri de proprietate de la primari persoane care nu aveau dreptul si care au vandut terenurile unor interesati", a mai spus Vasile Lupu. El a spus ca, daca nu se va intra in legalitate, va sesiza DNA. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.