Unitatea 2 a centralei nuclearelectrice de la Cernavoda ar putea intra in exploatare comerciala la jumatatea anului viitor, cu circa trei luni mai tarziu fata de graficul initial. Aceasta din cauza intarzierii lucrarilor, a declarat agentiei Mediafax
Unitatea 2 a centralei nuclearelectrice de la Cernavoda ar putea intra in exploatare comerciala la jumatatea anului viitor, cu circa trei luni mai tarziu fata de graficul initial. Aceasta din cauza intarzierii lucrarilor, a declarat agentiei Mediafax directorul general al Nuclearelectrica, Teodor Chirica. MEC anuntase ca la inceputul lunii aprilie 2007 Unitatea 2 va incepe sa livreze energie electrica sistemului energetic national, fara sa precizeze data inceperii exploatarii comerciale. "Intarzierea este evidentiata si in revizia graficului de proiect prezentat de Compania pentru Energie Atomica din Canada si Ansaldo, cei doi contractori ai proiectului de punere in functiune a Unitatii 2 de la Cernavoda", a declarat directorul general al Nuclearelectrica.
Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a declarat ca, pe langa intarzierile aparute in grafic, au mai fost descoperite unele defectiuni la un degazor si un presurizor, echipamente livrate in urma cu mai multi ani si tinute in conservare, perioada necesara pentru remedieri fiind estimata la cel mult o luna.
"Vor remedia problema in cel mult o luna, tehnologic au fost identificate solutii. Costurile repararii celor doua echipamente este de circa un milion de euro, care vor fi suportate din fondurile proprii ale Nuclearelectrica", a precizat Seres.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.