Uniunea Europeana a extins interdictia aplicata la importurile de pasari si produse avicole din Romania la nivelul intregii tari, ca urmare a extinderii focarelor de gripa aviara, dupa confirmarea unor noi cazuri in luna mai, a anuntat, ieri Comisia
Uniunea Europeana a extins interdictia aplicata la importurile de pasari si produse avicole din Romania la nivelul intregii tari, ca urmare a extinderii focarelor de gripa aviara, dupa confirmarea unor noi cazuri in luna mai, a anuntat, ieri Comisia Europeana.
"Propunerea inaintata de catre Comisia Europeana are ca punct de pornire informatiile potrivit carora virusul inalt patogen H5N1 s-a extins foarte rapid in Romania dupa ce noi cazuri de gripa aviara au fost consemnate pe teritoriul tarii la jumatatea lunii mai", a declarat Executivul UE. Aceasta interdictie, care survine in continuarea restrictiilor aplicate anterior importurilor de produse avicole din majoritatea judetelor din Romania, va fi examinata de catre expertii in domeniul sanatatii animalelor, care vor reprezenta cele 25 de state ale UE la intrunirea programata pentru luna iulie, se arata in declaratia Comisiei Europene. Numarul focarelor de gripa aviara a crescut la 123, dupa ce autoritatile au confirmat extinderea epidemiei in comunele Sirna-Tariceni (judetul Prahova) si Micesti (judetul Arges), a anuntat, tot ieri, purtatorul de cuvant al Ministerului Agriculturii, Adrian Tibu. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.