Patru tineri care fac parte dintr-un grup de falsificatori de carduri si care au reusit sa scoata din bancomate, cu carduri falsificate, mai multe milioane de dolari, urmeaza sa fie trimisi in judecata de procurorii constanteni, ei fiind implicati, i
Patru tineri care fac parte dintr-un grup de falsificatori de carduri si care au reusit sa scoata din bancomate, cu carduri falsificate, mai multe milioane de dolari, urmeaza sa fie trimisi in judecata de procurorii constanteni, ei fiind implicati, in ultimii doi ani, in mai multe dosare. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul pe care acestia l-au adus catorva banci straine, prin scoaterea unor sume de bani cu ajutorul cardurilor falsificate, se ridica la trei milioane de dolari. In perioada 2004 - 2006, zece persoane au reusit sa afle numarul cardurilor si codurile acestora, de la mai multi cetateni straini, in special italieni si americani. Ei le trimiteau acestora mesaje pe e-mail ca fiind din partea bancilor la care aveau carduri si ii rugau sa completeze formulare cu datele de identificare a cardurilor. Organizati in grupuri de cate doua-trei persoane si folosind carduri falsificate, tinerii au reusit sa scoata din bancomate ale unor banci din SUA si Italia aproape trei milioane de dolari, fiind cercetati acum in mai multe dosare.
Prinsi in flagrant
In data de 6 mai 2006, agentul de paza al sucursalei din Navodari a unei banci a sesizat Politia ca mai multi tineri, care aveau un comportament ciudat, extrag sume de bani din bancomatul bancii. La fata locului a fost prins un tanar de 22 de ani, cu antecedente penale, asupra lui fiind gasite doua carti de credit contrafacute si cinci mii de lei noi. Ulterior, cu ajutorul imaginilor surprinse de camera de luat vederi instalata la sediul bancii, au fost prinsi si ceilalti doi complici. Cei trei tineri se afla in stare de arest preventiv, iar cel care i-a transportat pe acestia cu masina si le-a facilitat fuga de la fata locului este cercetat in libertate. Cei patru urmeaza sa fie trimisi in judecata la Tribunalul Constanta. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.