Conservatorii cauta inlocuitor pentru George Copos, proaspat demisionar din Guvern. Premierul Tariceanu insusi a intervenit in aceasta problema si s-a intalnit ieri cu presedintele PC Dan Voiculescu, pentru a discuta despre nominalizarea unui repreze
Conservatorii cauta inlocuitor pentru George Copos, proaspat demisionar din Guvern. Premierul Tariceanu insusi a intervenit in aceasta problema si s-a intalnit ieri cu presedintele PC Dan Voiculescu, pentru a discuta despre nominalizarea unui reprezentant al formatiunii pentru postul de ministru de stat. Tariceanu le-a cerut conservatorilor sa faca o analiza si sa prezinte o propunere care sa raspunda exigentelor acestei functii. Potrivit comunicatului remis presei dupa finalizarea intalnirii, PC urmeaza sa propuna un candidat, dupa consultari interne. Decizia finala in acest caz urmeaza a fi comunicata luni, dupa sedinta Biroului Politic, care va analiza propunerile existente pentru inlocuirea ex-vicepremierului Copos. Pana la conturarea unei solutii unanim acceptate, in partid au aparut deja o serie de nume, dati ca favoriti pentru a-i lua locul fostului ministru de stat. In fruntea listei, se mentine senatorul Sabin Cutas, in ciuda reticentei pe care acesta o afiseaza. Alt favorit se pare ca este Voiculescu insusi. Aceasta solutie a fost prezentata chiar de Copos, in cadrul unei emisiuni televizate. Voci conservatoare comenteaza insa ca seful PC nu este dispus sa preia aceasta functie. Pe de alta parte, in categoria favoritilor, ieri a aparut si numele presedintei conservatorilor timiseni, Maria Grapini. In favoarea acesteia, euroobservatorul conservator Stefan Glavan s-a grabit sa faca lobby. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.