Doi fosti directori ai Spitalului Clinic Colentina il vor da in judecata pe ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu. Este vorba despre Sorin Simion - fost director general - si Florian Chiru - fost director de ingrijiri.
''Sunt un om corect si,

Doi fosti directori ai Spitalului Clinic Colentina il vor da in judecata pe ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu. Este vorba despre Sorin Simion - fost director general - si Florian Chiru - fost director de ingrijiri.
''Sunt un om corect si, poate, de aceea sunt antipatic. In 5 ani si doua saptamani, cat am fost director general, am transformat unitatea dintr-un Nazaret intr-un adevarat spital. Nu are datorii. Probabil, acest spital devine tentant si, de aceea, ministrul Nicolaescu s-a gandit sa numeasca pe altcineva in locul meu.
Din pacate, managerul numit de Nicolaescu - Corneliu Petre Cosareanu - a avut relatii contractuale cu spitalul pana in 2003. Oricum il dau in judecata pe ministrul Nicolaescu, castig, revin, se da concurs si plec'', a declarat conf. dr. Simion. El a adaugat ca ''la noi toate legile bune trebuie sa devina proaste''.
Totodata, Simion intreaba conducerea Ministerului Sanatatii ''pana la ce nivel se coboara cu schimbarea pe criterii politice?''. Pe de alta parte, el considera ca ''propunerile pentru functiile de manageri s-au facut pe interese, iar numirile s-au facut pe brambureala si interese''.

Si fostul director de ingrijiri apeleaza la instanta

La randul sau, Florian Chiru, fost director de ingrijiri, spune ca ''articolul 4 din ordinul ministrului prevede ca functia de director de ingrijiri poate exista si in acest interimat daca exista resurse financiare. Spitalul nu are datorii, deci dispune de resurse financiare''.
Pe de alta parte, fostul contabil-sef al spitalului, Zamfira Boldeanu, spune ca va merge in audienta la Nicolaescu, dupa care va ataca in instanta ordinul prin care a fost demisa: ''Spitalul realizeaza venituri. La controale nu s-a gasit nimic in neregula. Nu mi-am permis sa tin firme. Nu sunt impotriva reformei, dar nu inteleg de ce am fost demisa''.
In acelasi timp, Simion ii sfatuieste pe salariatii spitalului sa nu protesteze din cauza demiterii sale din functia de director general: ''Nu aceasta este calea de a rezolva situatia. Daca este nevoie merg cu conducerea MS si la CEDO. Si mai intreb: <>''.

Nicolaescu: ''Simion nu a fost demis''

Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu sustine ca ''noua lege desfiinteaza postul de director general si il infiinteaza pe cel de manager, care se va obtine, ulterior prin sustinerea unui concurs care va fi organizat de catre Ministerul Sanatatii. Ca urmare, interimatul este implicit. Disparand functia de director general, automat a incetat si activitatea celor ce detineau aceasta functie, deci si a dr. Sorin Simion''.
Totodata, Nicolaescu spune ca ''nimeni nu a atentat'' la contractul de munca al conf. dr. Sorin Simion: ''Acesta isi poate desfasura nestingherit activitatea la patul bolnavului. Exista o anexa la contractul de munca - asa numitul contract de administrare. Prin efectul noii legi aceasta anexa dispare, locul ei fiind luat de un contract de management pe care dr. Sorin Simion nu l-a semnat''.
In acelasi timp, ministrul Sanatatii explica faptul ca perioada de 6 luni de interimat a fost astfel aleasa ca sa poata face cursul de management medical toti cei care vor dori sa se inscrie la concurs: ''Interimatul este implicit. Acest post se obtine prin concurs. Iar managerii vor semna un contract de management''. In acelasi timp, ministrul Nicolaescu explica faptul ca ''dr. Sorin Simion nu a fost demis. Prin efectul legii s-a desfiintat functia de director general. El nu a mai fost renumit, Directia de Sanatate Publica Bucuresti fiind aceea care a facut propunerile de numiri pentru Comitetele Directoare interimare''. In ceea ce priveste incompatibilitatea noului director interimar de la Spitalul Colentina, Nicolaescu afirma ca ''legea este foarte clara. In termen de 15 zile, noul director trebuie sa depuna o declaratie de incompatibilitate''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.