Selectionerul Victor Piturca a tinut ieri sa raspunda articolelor de presa in ultimele zile, in care era citat Dumitru Dragomir, care a vazut in turneul Nationalei din SUA ca "jucatorii beau si fumeaza". Intr-un comunicat de presa, antrenorul "tricol
Selectionerul Victor Piturca a tinut ieri sa raspunda articolelor de presa in ultimele zile, in care era citat Dumitru Dragomir, care a vazut in turneul Nationalei din SUA ca "jucatorii beau si fumeaza". Intr-un comunicat de presa, antrenorul "tricolorilor" a incercat sa minimalizeze declaratiile sefului LPF, afirmand ca este la curent si de acord cu faptul ca unii dintre elevii sai fumeaza. "In ceea ce priveste chestiunea fumatului si a bauturii, este adevarat ca, personal, am permis celor care doresc sa fumeze, insa numai in locurile special amenajate, adica nu in camere sau in sala de mese. De altfel, exista cazuri in care putinii fumatori din lotul nostru fumeaza chiar de fata cu mine. Cat despre bautura, dupa incheierea turneului, aflandu-se in vacanta, jucatorii au avut acceptul meu sa bea un pahar de bere sau de vin pe aeroport sau in avion. Tin insa sa asigur pe toata lumea ca, de cand am preluat echipa nationala, nici un jucator nu si-a permis sa consume bauturi alcoolice in timpul cantonamentelor, exceptand, uneori, cate un pahar de vin la masa de seara dupa meci", a transmis Piturca suporterilor Nationalei. Discutiile s-au amplificat dupa ce un ziar de sport a facut public un filmulet in care Bogdan Lobont fumeaza in spatele autocarului, in timp ce Mutu si Contra par sa stea "de sase". Piturca a mai precizat ca, exceptand incidentul cu Adrian Mutu, toti "tricolorii" care au participat la turneul din SUA s-au comportat, pe intreaga durata a deplasarii, intr-o maniera profesionista. "Ei au respectat cu strictete programul si cerintele impuse de mine si de colegii mei din staff-ul tehnic.
Prin asta vreau sa includ si disciplina exemplara de care au dat dovada fotbalistii dincolo de Ocean", a conchis selectionerul. Referindu-se la incidentul cu Adrian Mutu, Piturca a revenit asupra deciziei de a-i acorda acestuia "printre ultimele avertismente", asa cum a declarat la sosirea in Romania dupa incheierea periplului american, decizand sa-i mareasca cuantumul amenzii si sa-i acorde ultimul avertisment. "(...) Nu am aflat decat pe drumul de intoarcere in patrie despre incidentul provocat de el (n.r. - Adrian Mutu) in sala de mese a Hotelului Wyndham din Chicago, dupa jocul contra Columbiei, cand i-a amenintat (fie in gluma sau in serios) pe colegii mei din staff-ul tehnic cu <<va dau afara pe toti>>. Dupa jocul contra Irlandei de Nord hotarasem amendarea lui Adrian Mutu cu o suma confidentiala. Ca urmare a acestui din urma incident, am hotarat augmentarea amenzii, atentionandu-l, totodata, in mod public, ca acesta este ultimul avertisment pe care i-l dau inaintea debutului preliminariilor Euro 2008", a precizat Piturca. Disputa dintre selectioner si vedeta lui Juventus s-a petrecut sambata trecuta, in timpul partidei dintre Romania si Irlanda de Nord, cand Piturca l-a enervat pe jucator prin solicitari repetate de a da pase coechipierilor, iar acesta l-a injurat pe antrenor. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.