Voleiul romanesc continua seria neagra a rezultatelor inregistrate de echipele nationale in campania continentala, ieri fiind randul selectionatei de senioare sa paseasca gresit in debutul preliminariilor Euro 2007. Astfel, dupa ce juniorii si junioa
Voleiul romanesc continua seria neagra a rezultatelor inregistrate de echipele nationale in campania continentala, ieri fiind randul selectionatei de senioare sa paseasca gresit in debutul preliminariilor Euro 2007. Astfel, dupa ce juniorii si junioarele au ratat lamentabil in urma cu o saptamana sansa de a prinde turneele finale continentale, iar seniorii au pierdut in primul meci din preliminariile Euro 2007, fiind invinsi de modesta Letonia, ieri, in Sala Floreasca, tricolorele pregatite de antrenorii Costinel Stan si Marian Constantin, consiliati de directorul tehnic Florin Grapa, au cedat in fata Croatiei, cu un incredibil 0-3 (21-25, 18-25, 19-25), in primul meci din grupa F. Cu Iuliana Nucu nerefacuta dupa o entorsa serioasa de care s-a "lipit" in timpul meciurilor de pregatire din Grecia si fara cea mai valoroasa straniera a voleiului romanesc, Carmen Turlea, accidentata la umar, tricolorele au bifat prima infrangere din campania de calificare la Euro 2007, fiind obligate sa paraseasca terenul cu capul plecat dupa aproximativ 75 de minute de joc, spre disperarea unui sextet din care n-au lipsit, insa, Minca, Corjeutanu, Butnaru, Marcovici, Carstoiu, Coiculescu, Truta sau Martin. Astfel, desi in urma cu un an Romania invingea Croatia, cu 3-1, la Euro 2005, fiind singura victorie a echipei pregatite pe atunci de Florin Grapa, ieri, tricolorele n-au mai reusit sa gaseasca brese in reduta adversa, Croatia dominand extrem de clar intalnirea la toate capitolele. Lipsita de inspiratie la blocaj, preluare si constructie, echipa noastra a incercat sa tina piept tavalugului advers, dar erorile copilaresti au adus croatelor o victorie mai facila decat se asteptau pana si cei mai pesimisti specialisti autohtoni. De altfel, dupa un prim set destul de echilibrat, nervozitatea si-a facut aparitia in tabara noastra si si-a pus amprenta in mod negativ pe evolutia ulterioara a sextetului coordonat de Minca, spre disperarea celor prezenti in tribune, dar si a presedintelui FRV, Gheorghe Visan. Azi, de la ora 16.30, intr-un meci transmis in direct de TV Sport, Romania va intalni Belarus, iar maine, de la aceeasi ora, va primi replica Bosniei-Hertegovina. Reamintim ca obiectivul echipei noastre este calificarea la Euro 2007, tricolorele avand posibilitatea, in cazul in care nu ocupa prima pozitie si rateaza biletul direct pentru turneul final, sa se claseze pe locul secund, care asigura prezenta la barajul cu echipa situata pe pozitia a doua in grupa E, Slovenia sau Finlanda.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.