Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Rahova a amanat, ieri, cu 12 luni, discutarea cererii fostului lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, de a parasi inchisoarea, unde executa condamnarile primite pentru implicarea in dou
Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Rahova a amanat, ieri, cu 12 luni, discutarea cererii fostului lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, de a parasi inchisoarea, unde executa condamnarile primite pentru implicarea in doua mineriade. Membrii comisiei au luat in considerare, la amanarea eliberarii conditionate a lui Cozma, gravitatea faptelor comise de acesta, lipsa dovezilor privind indreptarea si reeducarea lui, antecedentele penale, timpul insuficient pentru reeducare, precum si faptul ca a beneficiat de clementa legii atunci cand a fost gratiat. Comisia de eliberari conditionate a pus din oficiu in discutie cazul lui Cozma, avand in vedere dispozitia Tribunalului Timis potrivit careia o cerere de eliberare a fostului lider al minerilor poate fi pusa in discutie la 1 iunie 2006. Astfel, in urma audierii lui Cozma si a verificarilor conditiilor de eliberare, cei sase membri ai comisiei - printre care un procuror de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, directorul Penitenciarului Rahova, adjunctul acestuia, precum si seful Compartimentului Integrare Sociala - au amanat pentru data de 1 iunie 2007 eventuala punere in libertate a detinutului.
Fratele acuza
Fratele lui Miron Cozma, Tiberiu, a declarat ca decizia luata in cazul acestuia este politica si s-a aratat surprins cand a aflat ca nu va fi eliberat. "Ca de fiecare data in cazul fratelui meu, decizia luata este una politica. Fratele meu este complet nevinovat si a stat deja peste opt ani in inchisoare, nevinovat fiind. Ce sa mai inteleaga detinutii care asteapta sa fie eliberati din acest tratament aplicat fratelui meu? Miron a avut pe timpul stat in inchisoare 65 de evidentieri", a declarat Tiberiu Cozma, citat de Mediafax. Porivit acestuia, decizia luata de comisia speciala in cazul lui Miron Cozma este absurda. "Cum sa mai avem incredere in Justitia din Romania? Vom face recurs si vom vedea ce se intampla, oricum nu stam cu mainile in san. Trebuia sa se tina cont de purtarea fratelui meu in penitenciar. Singura vina a lui Miron este ca pe timpul acelor actiuni, a mineriadelor, el era lider de sindicat. De asta a facut atatia ani puscarie, ca el a fost atunci lider de sindicat", a adaugat Tiberiu Cozma. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.