Liderul democrat Emil Boc a declarat ieri ca partidele din coalitie trebuie sa convina luni asupra formulei de restructurare a Guvernului. In caz contrar, a sustinut Boc, se va intra in criza de timp, avand in vedere ca Parlamentul intra in vacanta l
Liderul democrat Emil Boc a declarat ieri ca partidele din coalitie trebuie sa convina luni asupra formulei de restructurare a Guvernului. In caz contrar, a sustinut Boc, se va intra in criza de timp, avand in vedere ca Parlamentul intra in vacanta la sfarsitul lunii iunie. "Daca avem vointa politica, trebuie sa uitam, pentru o ora, de factorul politic, sa facem un guvern eficient si dupa aceea factorul politic sa se adune si sa umplem acest guvern cu componenta politica necesara acestei guvernari", a spus Boc, citat de Mediafax, adaugand ca forma finala a restructurarii va fi realizata in urma unui acord politic intre partidele aflate la putere, de la nivelul partidelor, pentru ca fiecare partid are varianta lui de restructurare. Liderul PD a spus ca trebuie realizat urgent acordul politic in interiorul coalitiei, pentru a nu intra in criza de timp.
"Sfarsitul lunii iunie aduce sfarsitul sesiunii parlamentare si peste vara e foarte greu sa mai faci restructurare. Finalizarea procesului ar trebui sa aiba loc cel mai tarziu pana la sfarsitul lunii iunie, iar daca nu vom finaliza saptamana viitoare intram in impas, in criza de timp, din perspectiva finalizarii sesiunii parlamentare", a explicat Boc. La inceputul acestei saptamani, in sedinta CNC al coalitiei, partidele aflate la guvernare au acceptat, din punct de vedere politic, ca restructurarea Guvernului este o "o necesitate", fiecare formatiune urmand sa prezinte pana luni "propria evaluare" despre reorganizarea Executivului. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.