Cu sprijinul si in stransa cooperare cu Frontex, Politia de Frontiera Romana va pregati infiintarea Birourilor Punctelor Focale la viitoarele granite externe ale Uniunii Europene. Pentru a face fata cu brio misiunilor ce le revin, oamenii legii vor f
Cu sprijinul si in stransa cooperare cu Frontex, Politia de Frontiera Romana va pregati infiintarea Birourilor Punctelor Focale la viitoarele granite externe ale Uniunii Europene. Pentru a face fata cu brio misiunilor ce le revin, oamenii legii vor fi instruiti in institutiile de invatamant ale Politiei Federale Germane.
Prezent, la conferinta internationala a politiilor de frontiera de la Siofok-Ungaria, unde au participat reprezentantii a 43 de state, chestorul principal Nelu Pop, a condus grupul de lucru privind combaterea migratiei ilegale si a prezentat rezultatele obtinute pe linia combaterii acestui fenomen. La intalnirea cu delegatia Frontex a fost analizat proiectul privind memorandumul de cooperare intre cele 2 institutii, prin care se urmareste schimbul de informatii si pregatirea infiintarii in Romania a unui Punct National Focal Frontex. Seful Unitatii Centrale de Frontiera din Regatul Spaniei, prezent la conferinta, a aratat necesitatea continuarii cooperarii, cu accent pe controlul si supravegherea la mare.
De asemenea, delegatia spaniola a fost informata despre faptul ca doi ofiteri de frontiera romani vor fi detasati in Spania la punctul La Junquera pentru a desfasura misiuni in comun cu granicerii spanioli.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.