Magistratii Tribunalului Bucuresti i-au audiat, ieri, pe omul de afaceri Marian Iancu, pe fratele sau Octavian Iancu, dar si pe ceilalti sapte inculpati din dosarul in care sunt acuzati de fraudarea rafinariei Rafo cu peste o mie de miliarde de lei v
Magistratii Tribunalului Bucuresti i-au audiat, ieri, pe omul de afaceri Marian Iancu, pe fratele sau Octavian Iancu, dar si pe ceilalti sapte inculpati din dosarul in care sunt acuzati de fraudarea rafinariei Rafo cu peste o mie de miliarde de lei vechi. Cei noua inculpati sunt acuzati de activitati comerciale ilicite in care ar fi fost implicate grupul de firme VGB - rafinaria Rafo - societatea Tender SA - Carom SA, producand un prejudiciu de 1100 de miliarde lei vechi.
Marian Iancu a dat ieri detalii in fata instantei despre afacerile grupului de firme VGB, din perioada 2000-2003. El a sustinut ca nu a avut nici o functie de conducere in VGB in perioada la care se refera faptele din dosar. "Probabil in 1998 am fost director general al VGB, pentru o scurta perioada de timp", a spus el. Audierile din acest proces vor continua in 29 iunie, cand sunt citati zece martori.
Spalare de bani
Alexandru Marian Iancu, Constantin Margarit, Octavian Iancu, Gheorghita Iancu, Marius Turica, Silviu Neacsu, Akaroglu Cuneyt, Elenkalan Hayrettin si Basaran Kadri Mazhar sunt acuzati de evaziune fiscala, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si spalare de bani.
Procurorii au stabilit ca, in perioada martie 2000-decembrie 2003, in mod repetat, Alexandru Marian Iancu, Constantin Margarit, Octavian Iancu si Basaran Kadri Mazhar, in calitate de administratori de fapt, respectiv de drept ai SC VGB Impex SRL Bucuresti, au coordonat si determinat incheierea fictiva a unor documente justificative de achizitii produse petroliere, emise pentru aceasta societate de sapte societati comerciale asimilate drept comportament "firmelor fantoma", respectiv SC Best Auto SRL Bucuresti, SC Test Petrol SRL Bucuresti, SC Be-Com-Be SRL Bucuresti, SC Star Com Oil SRL Bucuresti, SC Klass Petrol SRL Bucuresti, SC Teco Petrol SRL Bucuresti si SC Dinamic Auto SRL Bucuresti, administrate de Gheorghita Iancu, Marius Turica, Silviu Neacsu, Akaroglu Cuneyt, Elekalan Hayrettin si Basaran Kadri Mazhar.
Constantin Margarit, Octavian Iancu si Alexandru Marian Iancu au fost arestati in acest dosar in seara de 14 februarie 2005, ei fiind eliberati in 24 iunie 2005, de catre Curtea de Apel Bucuresti, care a apreciat ca cei trei pot fi cercetati in libertate. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.