Compania IBM a anuntat o inovatie revolutionara in domeniile hardware si software care ajuta la automatizarea managementului consumului de energie electrica din centrele de date si care determina imbunatatirea utilizarii energiei si reduce costurile.
Compania IBM a anuntat o inovatie revolutionara in domeniile hardware si software care ajuta la automatizarea managementului consumului de energie electrica din centrele de date si care determina imbunatatirea utilizarii energiei si reduce costurile.
Astfel, IBM a anuntat lansarea unei noi linii de servere IBM din seria x, bazate pe noua generatie a arhitecturii de sisteme IBM XDA (Xtended Design Architecture). Aceasta ofera o performanta aplicatiilor cu pana la 90% mai mare, si performanta cu 163% mai mare per wat. IBM PowerExecutive este prima solutie care le ofera clientilor aplicatiile necesare pentru a gestiona eficient consumul de energie dintr-un centru de date.
PowerExecutive, o extensie a software-ului de management al sistemelor IBM Director, le permite clientilor sa "masoare" consumul actual de energie si sa estimeze tendintele pentru un singur sistem fizic sau pentru grupuri de sisteme. Dezvoltat de IBM Research, PowerExecutive utilizeaza circuite de monitorizare create de IBM pentru a ajuta la identificarea consumului exact de energie electrica si a temperaturii sistemului. Software-ul este disponibil in cadrul noii linii de servere IBM System x, dar si in cadrul liniei de sisteme de tip BladeCenter. Potrivit unui comunicat IBM, consumul de energie va deveni, in urmatorii ani, problema numarul unu pentru marea majoritate a managerilor IT din companiile mari.
"De mai bine de 40 de ani, IBM s-a aflat mereu in prima linie a inovatiilor in constructia unui design superior al sistemelor de calcul, care sa maximizeze eficienta energetica. Acum, cu PowerExecutive, clientii pot controla unde si cand este utilizata energia electrica in centrul de date", declara Susan Whitney, general manager, IBM System x.
"Cu PowerExecutive vom fi capabili sa intelegem care sunt necesitatile noastre actuale de energie, prin comparatie cu consumul masurat de energie electrica, astfel ca vom putea aloca si vom putea indeplini eficient normele privind consumul de energie si nivelul de temperatura din centrul nostru de date la nivel de sistem, sasiu de servere sau rack. De asemenea, acest instrument va ajuta sistemele noastre sa raspunda automat la problemele generate de criza de alimentare sau de intreruperea energiei electrice", a declarat Mark E. Towfiq, presedinte si CEO al InteleNet Communications Inc., companie care utilizeaza solutiile IBM. Noile sisteme, inclusiv x3650, x3550 si x3500, includ cea mai noua tehnologie de procesare duala si posibilitatea de a extinde cu pana la trei ori mai mult capacitatea de memorie fata de generatia anterioara de sisteme.
Cu o arhitectura XDA, inspirata de mainframe-urile IBM, noile servere IBM System x ofera o combinatie de tehnologie si inovatii in managementul sistemelor, care se adauga unor componente bazate pe standardele industriei. Arhitectura XDA ofera un design scalabil pentru procesor si memorie, care sustine cresterea companiilor si virtualizarea unei serii multiple de sarcini. La acestea se adauga sistemul de administrare al energiei PowerExecutive, care imbunatateste utilizarea energiei electrice si reduce costurile asociate.
Pe masura ce clientii continua sa-si consolideze si sa-si virtualizeze capacitatile de procesare in centre de date, furnizarea de energie catre serverele dense si mentinerea unei temperaturi scazute in spatiile in care acestea sunt dispuse vor continua sa reprezinte o prioritate pentru companii. Cu utilitarele IBM pentru administrarea sistemelor, destinate mediilor de calcul bazate pe standardele industriei, incluzand aici PowerExecutive, clientii vor fi capabili sa optimizeze performanta si nivelul de consum de energie al acestor sisteme.
Compania IBM se asteapta ca aceste sisteme sa fie disponibile pe piata la inceputul acestei luni. In lunile urmatoare, sunt asteptate alte sisteme x86, proiectate pentru a raspunde necesitatilor de calcul variate ale companiilor, ca parte a portofoliilor IBM System x si IBM Express. Preturile noilor statii de lucru si servere System x pornesc de la 1.921 $.
IBM Power Executive a fost lansat in noiembrie 2004 pentru IBM BladeCenter si este disponibil, de acum, gratuit pentru descarcare de pe Internet, de catre clientii IBM, pentru intreaga linie de servere din seria x.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.