Comisia de Apel a FRF a decis ieri ca Dinamo sa joace meciul cu FC National, din etapa a 29-a a Diviziei A, cu spectatori, insa nu in Bucuresti. Initial, Comisia de Disciplina a FRF a decis ca Dinamo sa dispute partida pe propriul stadion, dar fara s
Comisia de Apel a FRF a decis ieri ca Dinamo sa joace meciul cu FC National, din etapa a 29-a a Diviziei A, cu spectatori, insa nu in Bucuresti. Initial, Comisia de Disciplina a FRF a decis ca Dinamo sa dispute partida pe propriul stadion, dar fara spectatori, din cauza scandarilor rasiste ale suporterilor la adresa fundasului pitestean Daouda, la meciul cu FC Arges de la Mioveni. "Vom juca o etapa in afara Bucurestiului si am primit o amenda de 700 de euro. Nu mai suntem incadrati la ordonanta, ci la regulamentul disciplinar, pentru ca nu au fost scandari rasiste. Probabil ca vom juca la Ploiesti, pe stadionul Astrei, de la ora 18. Ne convine, nu ne convine, dar decat sa dam 25.000 de euro amenda ca sa disputam meciul pe terenul nostru si sa jucam fara spectatori...", a declarat directorul sportiv al lui Dinamo, Constantin Danilescu. Decizia de ieri a tinut cont si de faptul ca Daouda, fost jucator al lui Dinamo, a trimis o scrisoare membrilor Comisiei de Apel prin care cere ca gruparea alb-rosie sa nu fie sanctionata, pentru ca nu s-a simtit jignit de scandarile fanilor dinamovisti. "Nu au fost scandari rasiste, avem la dosar marturia jucatorului, care a trimis o scrisoare in care specifica faptul ca nu a fost facut cioara. Am dat aceasta sanctiune pentru injuriile aduse de asa-zisa galerie a lui Dinamo, fiindca delegatul a scris in raport ca echipa oaspete nu a avut galerie organizata", a explicat decizia Iosif Robi Urs, omitand faptul ca injurii se aud din tribune la fiecare meci din Divizia A. Doauda, in varsta de 25 de ani, a venit la Dinamo la inceputul acestui sezon, de la Univ. Craiova, a jucat in doar cinci partide, dupa care s-a transferat definitiv la FC Arges in iarna. Ivorianul a mai fost victima manifestarilor rasiste ale suporterilor dinamovisti. Inaintea partidei cu TSKA Moscova, din grupele Cupei UEFA, din toamna trecuta, mai multi fani au patruns in cantonamentul de la Saftica si au aruncat cu coji de banane in Daouda. In urma acelui incident, jucatorii de la Dinamo s-au vopsit cu crema neagra pe fata, in semn de solidaritate cu fotbalistul ivorian, gest care a fost premiat atat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, cat si de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si Agentia Nationala pentru Sport. De asemenea, s-a tinut cont si de faptul ca Florentin Petre va juca ultimul meci la Dinamo in fata propriilor suporteri, chiar daca acestia vor fi nevoiti sa se deplaseze aproximativ 60 de kilometri pentru a-si aplauda idolul. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.