Lucrarile celei de-a 95-a sesiuni a Conferintei Internationale a Muncii au inceput miercuri, la Geneva. Conferinta reuneste delegatii sindicale, patronale si guvernamentale din 146 de tari. Delegatia guvernamentala a Romaniei este condusa de Gheorghe
Lucrarile celei de-a 95-a sesiuni a Conferintei Internationale a Muncii au inceput miercuri, la Geneva. Conferinta reuneste delegatii sindicale, patronale si guvernamentale din 146 de tari. Delegatia guvernamentala a Romaniei este condusa de Gheorghe Barbu, ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, in timp ce delegatia patronala este condusa de Florian Costache, presedintele Patronatului Roman. Partea sindicala il are ca raportor in acest an pe Ovidiu Jurca, vicepresedinte al Blocului National Sindical. In acest an, directorul general al Organizatiei Internationale a Muncii, Juan Somavia, va prezenta Raportul cu privire la indeplinirea obiectivelor din anul 2005-2006. Acesta are si doua anexe care se refera la situatia muncitorilor din tarile arabe ocupate, iar al doilea document auxiliar se refera la schimbarile ce au loc pe piata muncii. Un capitol special al Raportului se refera la abolirea muncii copiilor in toate statele membre, precum si la modalitatea in care au fost ratificate Conventiile fundamentale, cum ar fi Conventia nr. 138 privind varsta minima si Conventia nr. 182 cu privire la eliminarea celor mai aspre forme de exploatare a copiilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.